Savijalakeste logo
EST / ENG

Savijalakesed tantsisid Salme Valgemäe 100 tantsupeol.Laupäeval 19. oktoobril 2013 säras Paide spordihall kirgastes rahvariidevärvides – ligi 500 rahvatantsijat Harjumaalt, Pärnumaalt, Lääne-Virumaalt ning Tartumaalt tulid kokku, et tähistada Salme Valgemäe 100. sünniaastapäeva täitumist tantsupeoga.

Tantsupeol osales ka TTK tantsuansambel Savijalakesed kolme rühmaga ja esitas Salme ja Ott Valgemäe loodud tantse. Salme ja Ott Valgemäe tantsud on savijalakeste repertuaaris olnud aastaid, sest tantsud on mõnusad ja hästi tantsitavad.

Salme Valgemäe 100. sünniaastapäeva kontserdi kunstiline juht Ülo Luht kõneles:

„Panso ütles, et näitekunstis on kolm kvaliteeti: teksti valitsemine, mõtte valitsemine ja mõttemaailma valitsemine. Kes viimast saladust valitseb, on peaaegu juba suurmeister.
Salme ütleks, et tantsukunstis on kolm kvaliteeti: põhisammude valitsemine, tantsuloo ja emotsiooni valitsemine ja mõttemaailma valitsemine. Kes viimast saladust valiltseb, on peaaegu juba päris tantsija.“

Kontserdi emotsionaalsemaks numbriks kujunes „Kiik kutsub“, kus lõid kaasa suur hulk Salme viimaseid õpilasi, kes tantsisid Salme juhendamisel 1998. aastani. „See sobis kui rusikas silmaauku,“ tundis Luht rõõmu südamlikust etteastest, millega avaldasid Salme õpilased oma kunagisele juhendajale austust.

Kommenteerimine on suletud.