Savijalakeste logo
EST / ENG

Savijalakesed pälvisid Maie Orava tantsude võistutantsimisel kogu medalikomplekti


Juba kuuendat korda toimuv Maie Orava tantsude võistutantsimine võõrustas tantsijad seekord Haapsalus. 16. aprillil kogunesid rahvatantsijad Haapsalu Kultuurikeskusesse, et sel aastal oma 75. juubelit pidava Maie Orava loomingut vihtudes mõõtu võtta. Savijalakestel läks seekord vägagi eeskujulikult.

Savijalakesed Maie Orava tantsude võistutantsimisel 2016

Tunnustatud tantsujuhtidest žüriis oli ka tantsuautor ja juubilar Maie Orav isiklikult. Viljakat tantsuautorit austati päeva lõpus pika seisva aplausiga, mis võttis ka staažikal ning kindlakäelisel tantsujuhil esiti sõnad suust. Seekordsel võistutantsimisel võistlesid segarühmad neljas, A-, B-, C- ja D-kategoorias. Iga rühm pidi esitama kaks tantsu, millest ühe määras Maie Orav, teise said tantsurühmad maestro tantsuloomingust ise valida. Laval käis kokku 23 tantsurühma, kelle hulgas ka neli rühmatäit Savijalakesi, kes esinesid nii A-, B- kui ka C-rühmade konkurentsis.

Võistluspäev oli küll pikk ja väsitav, kuid Haapsalu publik laadis oma kirgliku aplausiga kõiki tantsijad viimaste esinemiste lõpuni ning kuigi kulisside taga võttis võimust palavus ja õhupuudus, andsid tantsijad lavalaudadele korralikult valu. Kui ligi 50 tantsu vaadatud, oli aeg žürii esimehel kuulutada välja võitjad. “Kunda polkat” ja “Jalatäis jooksu” esitanud Savijalakeste noorterühm pälvis C-rühmade astmes eripreemia nimetusega “Loomutruu esinemise eest”, kuna kohti selles kategoorias välja ei antud. Vaatamata sellele said noored kogemuse, mis on kõige tähtsam.

Põnevus kasvas, kui ette võeti B-rühmade tulemused. Teised savid olid publikus rabatud sellest täpsusest ja energiast, mida meie Väärikad laval pakkusid. Ja loomulikult sai see õiglaselt tasustatud – Väärikad noppisid “Viiulipolka” ja “Raudjala ning puujala” esitamise eest esikoha. Järgnevalt kuulutati välja A-rühmade tulemused, kus viiest osalevast rühmast kaks Savijalakeste nime kandsid. Puravikud ja Antsud esitasid kohustusliku tantsuna “Rukki-Jaaku” ning vabatantsuna vastavalt “Hiidlase lugu” ja “Kolga karapil”. Auhinnalised kohad ootasid mõlemat rühma – Puravikud kolmas ja Antsud teine koht!

Kõigi kategooriate üldarvestuses võitis võistutantsimise Tallinna Ülikooli tantsuansambel Soveldaja ja seetõttu toimub järgmine võistutantsimine viie aasta pärast Tallinnas.

Savijalakesed tänavad oma õpetajaid-treenereid-kasvatajaid Piretit, Kaja, Leaanikat ja Maitu suure töö eest!

Vaata veel:

Kommenteerimine on suletud.